Het Orkest van de achttiende eeuw slaat de handen opnieuw ineen met Blokfluittist en zangeres Lucie Horsch. Een bijzonder programma over blokfluit en stem met werken van J.S. Bach, Antonio Vivaldi en een gloednieuw werk van Reza Namavar. Oude muziek op een nieuwe manier; nieuwe muziek geïnspireerd op oude meesters.

Bach schreef geen solowerken voor blokfluit, en toch opent en sluit de avond met een concerto van de Duitse grootmeester. De opening werd gearrangeerd door stichter van het Orkest van de achttiende eeuw Frans Brüggen; het sluitstuk arrangeerde Lucie Horsch zelf voor haar instrument. Zo klonk Bach als hij wel voor blokfluit had gecomponeerd!

De Latijnse naam voor blokfluit ‘ricordare la voce’, betekent letterlijk ‘het herinneren van de stem’. Lucie neemt de proef op de som. Ze arrangeert Bachs concert in a-klein voor blokfluit en brengt de aria ‘Stirb in mir, Welt’ terug naar de vocale roots.

Speciaal voor dit programma schrijft componist Reza Namavar een nieuwe werk geïnspireerd op Vivaldi’s dubbelconcert in a-klein. Het dubbel vioolconcert wordt een viool blokfluitconcert.

Programma

J. S. Bach BWV 1053, Concerto nr. 2 in E-groot (arr. Frans Brüggen)
A. Vivaldi RV 443, Flautino concerto in C-groot
A. Vivaldi Aria: ‘Sovente il sole’, from ‘Andromeda liberata’, RV 117
A. Vivaldi Concerto in a-klein uit L’Estro Armonico RV 522 Op. 3 nr. 8
R. Namavar Nieuw werk, geïnspireerd op Vivaldi
J. S. Bach BWV 104, Concerto in a-klein (arr. Lucie Horsch)

Blokfluit: Lucie Horsch

Concerten

Past concerts

mei 2024
zo 26 mei 2024
Enschede, Muziekcentrum Enschede
Tickets
za 25 mei 2024, 20:15
Rotterdam, De Doelen
Tickets
vr 24 mei 2024, 20:15
Amsterdam, Muziekgebouw
Tickets
do 23 mei 2024, 20:15
Utrecht, TivoliVredenburg
Tickets

Video/audio

Nieuws